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ELSÄSSER CHOUCROUTE


  • 1000 gr Sauerkraut
  • 1/2 TL Kümmel
  • 12 schwarze Pfefferkörner
  • 2 Karotten, geschabt und in Scheiben
  • 1 Pfund Wammerl
  • 4-6 Schweinerippchen
  • 4 Bratwürste
  • 1 Tasse elsässer Weißwein
  • 1 TL Salz

In einem großen Topf das Kraut mit den Gewürzen und dem Wein ansetzen, obenauf das Wammerl und die Schweinerippchen geben und zugedeckt bei sehr niederer Hitze ca 2 Std. köcheln lassen.
Die Würste in etwas Öl anbraten, und später auf dem Kraut anrichten.


CHOUCROUTE ALSATIAN


  • 2 pounds sauerkraut
  • 1/2 teaspoon caraway seeds
  • 12 peppercorns,
  • 2 carrots, scraped and cubed
  • 1 pound smoked pork
  • 4-6 pork shoulder chops, bone removed
  • 1 cup Rhine or Alsatian wine
  • 1 teaspoon salt, or to taste
  • 4 Sausages, like Bratwurst , Frankfurter

Combine the sauerkraut, caraway seeds, peppercorns or cracked pepper and carrots. Place in the bottom of a large kettle. Arrange the pork butt slices and the shoulder chops over the top of the sauerkraut. Add the wine and salt, cover tightly and cook over very low heat 2-3 hours.
Roast sausages in the oil, and serve with the kraut.